Krasobruslení

Kontaktní osoba: Pavel Zbožínek
E-mail: zbozinek@emilova-sportovni.cz
Telefon: 602 720 518
Informace Fotogalerie Aktuality Kluby sportu

Informace

Krasobruslení je sportem, který byl zařazen do programu ČHSO v roce 2020-U jeho zrodu byl Nadační fond Emil, jenž v roce 2016 začal pořádat kurzy bruslení.

Video k těmto kurzům naleznete zde:

 https://www.youtube.com/watch?v=i1ipjzg81bo.


 Do nich se od začátku zapojila Střední škola F. D. Roosevelta Brno, která zařadila bruslení do výuky tělesné výchovy. Následovala Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka a Spolek pro pomoc lidem s Downovým syndromem a jejich rodinám – Úsměvy. Kurzy probíhají na TJ Stadion Brno, a to v pondělí dopoledne pro školy a organizace, v neděli i se zapojením rodinných příslušníků. Nechybí ani „suchá příprava“ v tělocvičně. 

V roce 2018 nadační fond založil spolek Emilova sportovní, z.s., který převzal jeho sportovní aktivity a v roce 2019 se stal členem ČHSO. Následně díky Rakousko-českému přeshraničnímu projektu  založil 1. Krasobruslařský oddíl zdravotně postižených v České republice. 

Video k tomuto projektu naleznete zde:

https://youtu.be/PK4qhnInSZc

Ještě v témže roce se dva sportovci oddílu zúčastnili pod vedením trenérky Barbary Zbožínkové Finlandia Trophy Espoo 2019 – prestižních mezinárodních krasobruslařských závodů, na kterých byli poprvé zařazeny vložené závody krasobruslení zdravotně postižených. Těch se zúčastnili sportovci Speciálních olympiád z 8 zemí.  

Historicky první zlatou medaili pro Českou republiku přivezl Ondra Smetana a Tereza Černiková slavila krásné 4. místo.  

Soutěží se dle mezinárodních pravidel v kategoriích: 


Na všechny nové zájemce se těší ředitel sportu Pavel Zbožínek.